keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Arki alkaa.

10.1-13.1.10

Nyt onkin kulunut vähän pidemmän aikaa viimeisestä päivityksestä, joten täytyy varmaankin aloittaa sunnuntaista. Sunnuntaina ei tehty oikeastaan mitään erityistä, käytiin salilla, katsottiin telkkaria ja juttelin myös mesessä Suomeen päin. Maanantaina aloitettiin päivä taas salilla, ja sitten kävin viimeinkin ostamassa kaikki tarvittavat oppikirjat kursseilleni, ja oli kyllä suhteellisen kallis reissu, 120 dollaria. Huh huh. Tämä sisälsi siis 3 oppikirjaa, eikä yksinään niistä ollut mikään Woolfolk-tyylinen kaikenkattava perusteos.

Kyllä me suomalaiset ollaan onnekkaita! Olen vähän ottanut selvää näistä lukukausimaksuista, ja ne on ihan hillittömän suuret! Ja sitten täällä täytyy ostaa kaikki kirjatkin! Eikö täällä ole kuultu kirjastosta? Ihan uskomatonta, että me voidaan Suomessa saada yliopistotutkinto suunnilleen ilmaiseksi. Kyllä Suomessa on kaikki niin hyvin. Netti toimii moitteettomasti, liittymähinnat on halpoja, vessanpöntöt on järkeviä, pitkän matkan bussit toimii, junaliikenne toimii, lakanat on järkeviä (ja halpoja), leffateattereihin saa varata istumapaikat, 1- ja 2 sentin kolikoita ei käytetä, sirukortteja osataan käyttää, on halpalentoyhtiöitä, tuotteita myydään myös pienissä paketeissa, on tiskiharjoja, on vahvempia muovikasseja… Listan päivitys jatkuu. Mutta onhan täällä silti hauskaa ja jännittävää, ja ainakin oppii arvostamaan Suomea ja sitä, kuinka hyvin asiat siellä ovat. Odotan kyllä innolla sitä, jos Olympialaisissa tulee Suomi – Kanada ottelu, niin sitten voidaan pistää kisastudio pystyyn suomalaisten kesken!

Maanantaina meillä oli myös Exhange meeting, jossa saatiin vähän tarjoilua ja vain juteltiin keskenämme, ja myös niiden kanadalaisten vaihtareiden kanssa, jotka eivät vielä olleet lähteneet omiin vaihtopaikkoihinsa Eurooppaan. Sen jälkeen kävimme Ellan kanssa tutustumassa paikalliseen postitoimistoon, ja huomasimme, että eipä ollut kovin kallista lähettää Suomeen asioita. Illalla katsottiin porukalla taas telkkaria jo niin tutuksi käyneessä TV-loungessa 12-kerroksessa.

Tiistaina olikin sitten jännittävä päivä! Ensimmäiset oikeat kurssit alkoivat siis mulla, muillahan ne olivat jo alkaneet viime viikolla. Ensimmäisenä oli vuorossa ympäristö- ja luonnontiedon kurssi, jonka tunnit olivat 9.30-12.20. Jännitti kyllä aikalailla, kun menin hieman ajoissa, jotta ehdin esitellä itseni opettajalle. Opettajana toimi mies nimeltään Tom Ash, joka vaikutti erittäin innostuneelta omasta alastaan. Tom Ashin poika oli kuulemma ollut vaihto-oppilaana Suomessa, Turun yliopistossa. Aika hauska sattuma! Ensimmäisessä tapaamisessa kerrottiin lähinnä siitä, mitä kurssi tulee pitämään sisällään, ja järkytyin siitä, kuinka paljon työtä tulee olemaan. En oikeastaan ehkä työn määrästä niinkään, vaan siitä, että englannin kieli lisää aika reilusti vaikeusastetta kaikkiin kirjallisiin, pitkiin raportteihin ja essee-tehtäviin, joita oli siis paljon. Hikikarpalot kihosivat otsalleni pelkästä ajatuksesta! Kun kurssin lopputehtäviä selitettiin, osa jutuista meni hieman ohi… Mutta sain jo tehtyä tuttavuutta kurssikavereideni kanssa, joista kaikki olivat siis tyttöjä. Sain myös kuulla, että myöhemmin keväällä minulla on 3 viikon tauko kahden kurssin osalta, koska kyseiset kurssit ovat 2.vuosikurssin opiskelijoiden kursseja, ja heillä on silloin meneillään opetusharjoittelu! Nooh, voin sitten sinä aikana panostaa kolmanteen kurssiini, ja tehdä ahkerasti kahden muun tehtäviä! ;) Ylipäätään ensimmäiset tunnit vaikuttivat aika samanlaisilta kuin POM-opinnot Suomessakin, eli aika vähän luennointia ja paljon tekemistä. Nytkin jo askarreltiin ekalla science-tunnilla.

Seuraavaksi oli sitten 3.vuosikurssin kurssi, kirjoittamisen opettaminen. Tässä ryhmässä ihmiset olivat siis enemmän mun ikäisiä, ja ryhmässä oli tällä kertaa yksi miespuolinenkin. Tässäkin kurssissa on tiedossa aivan älyttömästi tuskan hikeä ja paljon hommia, eli laajoja kirjoitustehtäviä, juuri sen englannin takia. Muuten luulen, että kyseessä on todella mielenkiintoinen kurssi. Ilmeisesti siellä kirjoitetaan paljon itse. Se on kivaa (mutta tietysti haastavaa, englanniksi…) ja odotan kyllä ihan innolla erilaisia asioita, mitä tunneilla tehdään. Kurssilla kerrotaan, miten lasten kanssa voi käyttää erilaisia kirjoittamisen tapoja, ja miten lapsia voi auttaa kehittymään kirjoittamisessa. Myös tällä kurssilla sain jo kontaktia ihmisiin. Täällä kaikki ovat paljon helposti lähestyttävämpiä, ja kaikkien mielestä on todella jännää, että tulen Suomesta. Monet tulevat siis innokkaina juttelemaan kun kuulevat, että olen kotoisin Suomesta.

Illalla käytiin Southland Mallissa minä, Ella, Shannon ja Norby, ja sitten mentiin taas TV-loungeen katsomaan leffaa samalla porukalla. Ei siis mitään erikoista, mutta mukavaa hengailua!

Tänään, eli keskiviikkoaamuna kävimme taas normaaliin tapaan salilla (ollaan käyty joka aamu!) ja sen jälkeen käytiin syömässä ilmaiset pancakesit, kun täällä yliopistolla on sellainen Frost Week, ja siihen liittyi mm. ilmainen Pancake-breakfast. Sitten kävin suihkussa ja 10.30 alkoi terveystiedon kurssi. Odotin kyseistä kurssia innolla, koska se on aina ollut yksi lempiaineistani, enkä kyllä pettynyt yhtään. Opettaja oli semmoinen todella mukava n. 35-vuotias nainen, joka oli todella innostava! ”Luento” kesti 4 tuntia, mutta ei se kyllä tuntunut luennolta ollenkaan! Kokoajan tehtiin vaikka mitä aktiviteetteja, siis juuri sellaisia, joita lastenkin kanssa voi tehdä. Oli oikein hauskaa! Koko ryhmä koostui jälleen vain tytöistä, ja sain jo juteltua monien kanssa, koska tehtiin niin paljon erilaisia ryhmä-juttuja tunnin aikana. Ekalla kerralla ei vielä kerrottu, kuinka paljon erilaisia tehtäviä tulee, mutta vähän kyllä pelottaa tämänkin aineen osalta…

Unohdin muuten varmaan mainita, että ostettiin viimeviikolla paikalliset SIM-kortit, joita ei saatu edes toimimaan, mutta nyt keskiviikkona Shannon auttoi meitä soittamaan johonkin Rogers-liittymän asiakaspalveluun, ja saatiin ne vihdoin ja viimein toimimaan! Nyt mulla on siis kanadalainen numero, ja on turhaa yrittää saada mua kiinni vanhasta numerosta, koska sen SIM-kortti on nyt lepäämässä pöytälaatikossa muutaman kuukauden. Kysykää numeroa mesessä/skypessä/facebookissa jos haluatte tietää sen. Taidanpa tästä lukea ”läksyni” eli yleensä tulee jokaisesta aineesta jokin ”reading” seuraavaksi kerraksi. Täällä tämä opiskelutahti on kuin lukiossa. Sanoisin näin. Mutta eiköhän tässä pärjätä, ja aina voi vedota siihen, että on tyhmä vaihtari, joka ei tajua :D Huomenna on taas science-kurssia ja kirjoittamisen opettamista. Aika jännää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti