keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Uutta, uutta, uutta!

5.1-6.1.09

Tiistaina meillä oli siis orientaatio heti aamusta. Odotin sitä innolla, että saataisiin tietää enemmän kaikista asioista. Vähän kyllä jännitti myös! Käytiin aamulla ennen orientaation alkamista Ellan kanssa Tim Horton’silla, joka on paikallinen Starbuck’s, ja kuulemma kaikki kanadalaiset on siihen ihan hulluina. Pieni kahvi (joka EI tod. ole pieni!) maksaa 1,13 dollaria, eli 0,70 euroa. Ei siis turhan kalliit aamukahvit. Syötiin siinä myös aamupalaa, koska ei oltu vielä käyty ruokakaupassa ollenkaan.

Orientaation alussa saatiin sellaiset kansiot, jossa oli kaikenlaisia lappuja ja esitteitä ja tiedotteita ja karttoja yms. Laitettiin nimilaput paikalleen, ja mentiin semmoiseen vanhanaikaiseen luokkahuoneeseen istumaan. Paikallinen koordinaattori toivotti meidät tervetulleeksi, ja käytiin esittelykierros. Yhteensä kansainvälisiä opiskelijoita oli ehkä 40 suunnilleen. Uusia vaihto-oppilaita oli 15. Meitä suomalaisia on täällä siis yhteensä 5: minä, Ella ja Mikko Jyväskylästä, ja Nora ja Lottaliina Turun amk:sta. Seuraavaksi meillä oli sellaiset ”messut”, joissa kaikilla tiedekunnilla oli oma ständi. Lisäksi siellä oli mm. paikallinen ylioppilaskunta ja ”athletics and recreation” ja vaikka mitä muutakin. Sieltä sai keräillä lisää info-lappusia ja kaikkea ilmaista roinaa. Sitten meillä oli ilmainen lounas (joka oli pizzapaloja ja caesar-salaattia), jonne mentiin yhdessä turkulaisen Noran ja australialaisen Shannonin kanssa, johon oltiin tutustuttu myös. Juteltiin siis siellä messuilla ihan tosi monille ihmisille, enkä kyllä mitenkään muista enää kaikkien nimiä! Kaikki kyseli toisiltaan mistä tulet, mitä opiskelet, miltä tuntuu yms. Hirveetä hulinaa oli kyllä orientaatio.

Lounaan jälkeen käytiin hakemassa Student ID-kortit, joihin otettiin kuva (josta tuli ihan karu!) paikanpäällä. Meillä olisi ollut sellainen tutustumiskierros, mutta koettiin olevamme jo sen verran kartalla, että päätettiin jättää se väliin, koska oltiin viimeinkin löydetty paljon puhuttu Norberto, joka oli siis tyyppi, jolle edelliset suomalaiset oli jättäneet kaikki kamansa, esim. astiat yms. Norberto siis on ollut täällä jo syyslukukauden, ja hän tiesi siis suunnilleen kaikesta kaiken. Hyvä opas meille siis! Norberto on Meksikosta, ja vaikuttaa oikein mukavalta! Käytiin hakemassa suomalaisten roinat siis Norberton luota, ja jaettiin kaikki kamppeet mun, Ellan, Mikon ja Shannonin kesken. Nyt mulla on siis kattila, ruokailuvälineet, lautanen, kuppi, lasi ym. tarpeellisia keittiövälineitä.

Lähdettiin ruokaostoksille, minä, Ella, Norberto ja Shannon. Oli kyllä hauskaa katsoa, kun Shannon oli ihan innoissaan lumesta, kun eipä Australiassa paljoa lunta satele. Shannon ja Norberto vaikuttaa siis todella mukavilta molemmat. Ajettiin siis bussilla lähimmälle ”ostarille” eli Golden Mile-ostoskeskukseen, jossa oli jonkin verran kauppoja, sekä halpa leffateatteri, jossa liput maksaa 3 dollaria, eli 1,8 euroa. Bussimatka kesti ehkä 5 minuuttia, sen olisi siis voinut hyvin kävellä, mutta kaikki vaan pyöritteli silmiään, kun ehdotettiin sitä. ”Crazy Finns!” (ja lämpötila oli suunnilleen ihan siedettävät -15 astetta) Käytiin Extra Foods nimisessä kaupassa tekemässä supersuuret ruokaostokset, jotka maksoi suunnilleen 60 dollaria, eli 37 euroa. Voisin sanoa, että on kyllä paljon halvempaa täällä kuin Suomessa. Nyt oli siis ruokaakin, eli ei hätää. Käytiin myös paikallisessa Alkossa katsomassa mikä on tarjonta. Luultiin Ellan kanssa, että joudutaan juomaan vain viiniä, koska kumpikaan meistä ei tykkää yhtään kaljasta, mutta olipas siellä kuitenkin VAIKKA MITÄ. (Jotain ihmeellisiä siiderijuomia myös, isoissa, kahden litran pulloissa.) Ehkäpä perjantaina käydään ostamassa vähän maistiaisia!

Mentiin viemään ruokaostokset kotiin, ja järjestelin vähän mun astioita kaappiin. Kämppikseni Sarah, joka on kanadalainen, oli tullut kotiin, ja juteltiin jonkin verran. Vaikutti hieman hiljaiselta, mutta ihan avuliaalta tyttöseltä. Illalla mentiin sitten koko vaihtariporukka kampuksen baariin, Lazy Owliin katsomaan nuorten MM jääkiekkopeliä, Kanada – USA. Kyseessä oli siis kultaottelu, ja Kanada valitettavasti hävisi, mutta se oli tosi pienestä kiinni. USA sai ekan maalin jatkoajalla, ja se oli sitten siinä. Kyseinen peli, jota me katottiin telkkarista, pelattiin siis Saskatoonissa, joka on parin sadan kilometrin päässä täältä. Oli kuitenkin niin väsynyt olo, että lähdettiin heti pelin jälkeen kotiin nukkumaan!

Keskiviikkona, eli tänään, lähdettiin Ellan kanssa aamulla salille klo 7.30! Vähän oli siistiä kävellä omalta kotiovelta treenivaatteissa sisäkautta salille. Tämä koko yliopisto on kyllä ihan niin kuin jossain laivalla olisi, kun ei tarvitse ikinä takkia, jos ei ole lähdössä Luther Collegeen Mikon luokse, tai keskustaan/muualle merta edemmäs kalaan. Ja voi mikä Sali meitä odottikaan! Aivan uskomattoman hieno ja uusi, ja kaikki löytyi! Lisänä vielä 200 metrin juoksurata ja uimahalli. Ei kyllä Elixiakaan pärjää tässä vertailussa. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä! Täältä mut löytää tästä lähtien joka aamu. Voiko olla parempaa tapaa aloittaa päivänsä?
Salin jälkeen kävin kotona suihkussa, ja valmistauduin ensimmäisille oppitunneille. Mulla olisi pitänyt siis olla terveystiedon kurssi, mutta kun menin innokkaana opiskelijana jo hyvissä ajoin paikanpäälle, sain huomata, että koko Education rakennuksessa oli jokin ihmeen konferenssi meneillään. Suuntasin siis kulkuni opinto-ohjaajani luokse, koska tiesin hänen työhuoneensa numeron. Löysinkin siis Darcin työhuoneen, ja hän sanoi, että oli unohtanut ilmoittaa mulle, että poikkeuksellisesti kaikki normaalit tunnit on peruttu keskiviikon ja torstain osalta sen konferenssin takia. Kaikki ”normaalit” kasvatustieteen opiskelijat siis osallistuivat siihen, mutta mun ei kuulemma ollut pakko, mutta saisin jos haluaisin. Darci kertoi paljon kaikkea informaatiota, ja sain taas lisää info-paketteja ja lehtisiä. Käytiin katsomassa, mistä löytyy kampuksen kirjakauppa, koska mun täytyy ostaa muutama kirja kahdelle kurssille. Lisäksi sain tiedot konferenssin luennoista ja ”workshopeista”, joita on tarjolla, ja Darci sanoi, että voin osallistua jos haluan. Mulla ei siis sittenkään ala vielä normaalit kurssit, kuin vasta ensi viikolla. Katsoin konferenssiin kuuluvat luennot ja muut läpi infopaketista, ja tänään ei sitten ollut yhtään sellaista, mikä olisi ollut kiinnostavaa/hyödyllistä, mutta sen sijaan huomenna menen kuuntelemaan pari luentoa. Siitä se opiskelu sitten alkaa!

Näin lounasaikaan Meagenin, ja juteltiin pitkät pätkät yhdessä yliopiston kahvilassa. Hän lupasi kysyä yhdeltä kaveriltaan, joka on töissä Sasktel-operaattorilla, että jos saisin sitä kautta hommattua ilmaisen puhelimen. Ilmeisesti täällä puhelimissa ei ole ollenkaan Sim-kortteja, joten mun puhelin ei käy paikalliseen liittymään. Kieli tuntuu jo jotenkin luonnistuvan paljon sutjakammin, kun on kuitenkin jo käyttänyt sitä aika paljon! Varsinkin muiden vaihtareiden seurassa ei kyllä jännitä ollenkaan, koska muutkaan ei puhu kieltä täydellisesti. Mun toinen kämppis tuli tänään, hän oli nimeltään Paige, myöskin kanadalainen, ja vaikutti oikein mukavalta!

Tänään illalla menen käymään Ellan luona, ja sitten me mennään kattomaan telkkaria, koska Ella oli saanut läksyn katsoa jonkin tietyn ohjelman. Sitten käydään varmaankin uudestaan siellä kirjakaupassa ostamassa mahdollisesti niitä kirjoja! Ulkona on aivan mielettömän kaunis ilma, aurinko paistaa, mutta siellä on JÄÄTÄVÄÄ, koska tuulee kovaa, ja lämpöä on -25 astetta. Huh. Mutta päivittelen taas muutaman päivän päästä uusia kujeita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti